30 Mayıs 2015 Cumartesi

Sağlık - Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Medical Textbooks: Embriyo Donasyonu Hakkında

Sağlık - Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Medical Textbooks: Embriyo Donasyonu Hakkında: Kadında ve erkekte üreme hücrelerinde eksik bulunuyor ise, yani yumurta hücresi ve sperm hücresi eksik ise embriyo donasyonu sayesind...

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Yeni Tüp Bebek Yasası İle İlgili 7 Madde


bezopasnie-igrushki-dlya-detei

1 ) Tüp bebek yasası nedir?

Tüp bebek tedavi sistemleri ile çocuk sahibi olmak isteyen eşlerin en fazla bilmek istediği konulardan birisi, elbette ki tüp bebek haklarıdır. Tüp bebek tedavisinde ki uygun olan yaş sınırı, kimler tüp bebek tedavisine başvurabilir, sigorta tüp bebek tedavisinde ortaya çıkan maliyetlerinin ne kadarını karşılıyor gibi soruların cevaplarını, bu yazıda öğreneceğiz.
Uzun zamandan beri uygulanan tüp bebek tedavisinde SGK, en fazla 2 adet tüp bebek denemesinin ilaç ve tedavi masraflarını karşılıyordu. Yeni gelen tüp bebek yasası ile bu sayı 3’e çıkartıldı. Yeni tüp bebek yasasının yürürlüğe girmesinin ardından, 3 denemeye kadar olan masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu karşılayacak. Ancak devletin sağlamış olduğu destek ile yapılan bu tedavi karşılığında eşlerin, her bir deneme için yalnızca 300 TL ile 400 TL arasında bir ücret ödemesi gerekmektedir. Ancak işin aslına bakıldığı zaman, bu ücret yapılmakta olan tüp bebek maliyetlerinin, gerçek maliyeti göz önüne alındığında çok cüzi bir rakam olduğu ifade edilmektedir.

2 ) Yeni tüp bebek yasasında, tedavi de ki yaş sınırına da el atıldı

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisi


ilaçsız tüp bebek

1 ) İlaçsız tüp bebek tedavisi nedir?

Klasik tüp bebek tedavilerinde, yumurtalar istenilen büyüklüğe geldikten sonra toplanır ve işlem altına alınır. İlaçsız tüp bebek (IVM) tedavisinde ise, yumurtalar tamamı ile büyümeden toplanarak laboratuvar koşullarına olgunlaştırılması sağlanır. Bu tedavi yönteminde ki amaç, yumurtaların olgunlaştırılması için kullanılmakta olan ilaçlardan zarar görme olasılığı olan adayların tedavilerini, bu ilaçları kullanmadan devam ettirmeleri ve vücutlarının korunabilmesini sağlamaktır. İlaçsız tüp bebek tedavisinin uygulandığı sırada, hastaya çok az oranda, veya sıfır hormon takviyesi yapılır. Büyümesi gözlem altına alınmakta olan yumurtalar, istenilen olgunluğa geldiği zaman genel anestezi yöntemi ve iğne yardımı ile toplanır. Toplanan bu yumurtalar, laboratuvar ortamında belli sıvıların içerisinde bekletilip olgun hale gelmeleri sağlanır. İlerleyen aşamalarda anne adayının eşinden alınan sperm, mikroenjeksiyon yöntemi ile beraber, yumurtalara enjekte edilir ve sağlanmış olan embriyolar, tedavinin son aşaması olarak, yeniden rahmin içerisine aktarılır.

2 ) Kimler tercih etmelidir?